Ароматите

Ставаш рано сутринта изпиваш си кафето, чекваш си майла и готов в настроение тръгваш за работа. Но светлия ден бързо ти е помрачен. Тъкмо си се качил в претъпкания трамвай и даже си успял да седнеш, ненадейно се появява, някоя жена на средна възраст или някое девойче или още по-лошо някое азисче, все хора които рано сутринта са си взели сутришната баня парфюм. Точно в този момент настроението ти отива по дяволите. Миризмата е толкова тежка че 4 секунди по-късно ти е лошо, а след 30 вече те боли главата. Но това не е нищо, защото хората не са 1 или двама те са много. Ароматите се смесват и ти вече искаш да си изповръщаш червата.
Защо хората трябва да използват толкова големи количества парфюм? Та то в повечето случаи това не е парфюм а дезодоранд, който като за капак на всичко е вреден за околната среда и най-вече за озона. Но да си говорим за миризмата. Вярно е че миризмата на пот не е приятна и повечето хора не искат да миришат на порове, но като сложиш много парфюм нещата не се оправят, даже стават по-тежки. Защо хората не се замислят да използват нещо, което да не дразни околните.
Преди милиони години хората са открили огъня и са се научили да си топлят вода, а сега даже ни я доставят до домовете. От нас само се иска да я използваме. Едно душче с топла вода и ароматно сапунче за 5 минутки сутрин, не само ще те освежи, но ще те лиши от тежките телесни миризми и ще ти спести умотребата на скъпи парфюми.

Най-лошото е че тези хора не се усещат. Всеки знае че след второта или третата упопреба на един парфюм преставаме да го усещаме, но другите около нас се задушават.

Представете се в горната обстановка в претъпкания автобус. Сега си представете че сте асматик примерно. Какво ще се получи. Ще се задушавате в благовонни вещества. Сега си помислете ще сложите ли утре сутрин любимия си парфюм (за 500 лв.) закупен от приятеля ви за рожденния ден от някой мол...

Хайде мислете. Докато аз се опитам по някъв начин да забравя миризмите от тази сутрин, да речем с аромата на едно кафе :D или биричка :D

Коментари

Популярни публикации от този блог

Голота

Случайността на моя страна :)

:) :| :(